mrscasimiro.blogg.se

Summer Times

Kategori: Allmänt

Idag gick vi upp tidigt med gubben och redan halv nio var vi ute med 15 grader i luften och påväg till svarte måssen för att mata ankorna.

Barnen älskar det. Egentligen var det planerat att gå hem efter det men det var så fint väder så det tog emot att åka hem och sova lunch med barnen så vi grillade med lite släkt och vänner istället. Hur mysigt som helst! 




Övade lite på midsommarkransar. Jag har inte gjort en sån sen jag var liten. Och i år ska jag göra en riktigt fin till mannen och våra änglar! 

Clean Stones

Kategori: Allmänt



Det här var vad vi hittade i tvättmaskinen idag. Lilla Ella r helt förälskad i dessa små stenar. Hon plockar dom överallt och stoppar dom i fickan. I bilen har vi stenförbud och hemma också men nu har hon lyckats smuggla med ett par stycken, lilla buse!

Idag var jag på vårdcentralen då pollen hemsöker mig på kvällarna. Igår fick ambulansen komma hit och ge mig kortison inhalerings gas. Jag höll bokstavligen på att dö. Inget hjälpte så jag testade att ta en dusch med kallt vatten för att jag har hört att det brukar hjälpa. Kristian var och tränade och barnen låg och sov. Når jag kom ut från duschen var andningen värre och jag tuppade av på golvet precis utanför toaletten. Ella vaknade och skakade liv i mig, min ängel. Ringde ambulans direkt för att jag fick inte tag på Kristian då han inte äger en telefon för tillfället. 

Allt fick bra till slut. Jag kunde andas mycket bättre efter medicinen och idag begav jag mig till vårdcentralen precis som beordrat av sjukvårdarna. 





Nu har jag tydligen konstaterad astma! 
Och så ska jag gå runt och bära på den här i all evighet. 


Nu blir allt snart bra igen :))

Work it

Kategori: Allmänt

Tänk att du går till jobbet och slutet varje dag för att få ut en lön och sedan gör du samma sak varje dag. Men vartannan vecka åker det ut hundratals lastbilar av olika slag med lådor som jagpch mina kollegor satt ihop. Dom byggs sedan i sin tur ihop till nya fräscha bilar till alla möjliga människor. 

Familjer som är i behov och får större möjligheter som man sällan orkar med när man åker kollektivt. 

Jag är fan stolt över det jag gör här och kag har så jävla sköna kollegor. Men om 2 månader är denna period slut och jag kommer förhoppningsvis få nya arbetskamrater. Men nu njuter jag av min tillvaro! 

Morsning!

Kategori: Allmänt

Denna morgon är det full rulle hemma. Igår fick vi nämligen oväntat besök, min älskade syster peeweee kom hit! Vi ska ha sååå mycket skojj och nu har jag min fantasi Filofax fullspäckad med aktiviteter! 

Stress varje morgon då vår Duracellkanin till chef tvingar mig! 

Har inget bild på min frukost och tur fan det för att den är så jävla tråkig! 

 

En bild på farsan bjuder jag påb

Passionsfrukttårta

Kategori: Allmänt

Här kommer receptet på den friska och goda passionsfrukttårta!

Botten

400 g digestive kex

150 g smält smör

Bryt och mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda med digesivemixet. Tryck ut i en form med löstagbar kant på 24 cm. Ställ kallt.

Fyllning 

5 passionsfrukter

4 dl grädde

0,5 dl mjölk

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl socker

2,5 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter. Skrapa ur passionsfrukterna och koka upp innehållet tillsammans med grädde, mjölk, vaniljpulver och socker i en kastrull. Tag av kastrullen ifrån platan. Rör ner gelatinbladet i vätskan tills det lösts upp helt. Sila vätskan och häll över bottnen. Kyl ner i minst 4 h.

 

Topping

2 gelatinblad

4 passionsfrukter

1 dl vatten

1 msk socker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Skrapa ut fruktköttet och hetta upp tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner dem i den heta blandningen så att de löses upp. Häll vätskan på pannacottan och låt stelna i kyl i några timmar.  



👍

Förkyld?

Kategori: Allmänt

God morgon, gomorron! 

Idag mår jag SKIT! Pollen satte igån i raket fart i morse och nu sitter jag här på jobbet och lipar som en fontän.. Det bara rinner nerför ögonen och näsan kliar så in i helvete!

Tur att jag ska inbilla mig att det är en förkylning och att jag ska värma kroppen med en varm choklad! 



Kööööö

Kategori: Allmänt

Äntligen klara med storstädningen och nu är vi på väg till min farmor för att hämta upp henne. 

24 grader bjuder Göteborg på idag och vi sitter i bilen fast i bilkö! Super kul :/ 

Sen bär det av hem för att äta god mat och underbart sällskap ❤️

 
Mysigt... Eller inte!

Storstädning!

Kategori: Allmänt

På G. Mannen är i full rulle och jag med 
Tänka sig att i har så många stolar!



Summer walk

Kategori: Allmänt

Morgon promenad tidig på morgonen är det bästa som finns och barnen älskar det! 















Love life 🌾

Kalas yra!

Kategori: Allmänt

God morgon! 

Nu har veckan börjat och det känns ibte ett skit trots att det är måndag och vi är lediga. Imorgon ska jg till jobbet och har sett fram emot det faktiskt. 

Igår var vi på kalas i 23 graders värme, inte så mysigt men vi hade så roligt man kan ha under omständigheterna ändå. 








19 April

Kategori: Allmänt

Oj oj oj vad denna långa påskhelg som ännu inte är slut har varit lång. Massa roliga saker var på schemat i år. 

Söndagen spenderades hos svär föräldrarna och god tårta som jag faktiskt själv lagat. Riktigt frisk tårta som passar utmärkt till sommarens sena kvällar. 

Recept lägger jag upp sen :) 

Min svägerska och hennes familj kom också förbi och det lika med spring i alla små ben hemma. Vi åt gott och njöt av ledigheten, så mycket att vi bestämde oss för att byta däck mitt i allt haha... Nu är sommaren nästan här och idag när jag låg och solade på balkongen idag så blundade jag och lyssnade till fåglarnas sånt och drömde mig bort till Portugal. Snart är vi där!! Gud vad tiden flyger! 

Här är lite bilder från denna dag.. 






Feliz cumple para mi!

Kategori: Allmänt

Mina kollegor på jobbet är helt underbara! När jag traskade in i tisdags så möttes jag av Petra med ett inslaget paket. Jag avgudar gåvor, vem gör inte det. Jag blir som ett barn när jag får presenter. 


I den här fina inslagningen låg det en rosa prinsesstårta som jag bjöd hela slanten på. 

Och som om det inte räckte så kom Janne med en hel påse full med saker jag älskar! 


 Känns riktigt bra att veta att man är omtyckt på jobbet. Alla mina kollegor är verkligen hur snälla som helst. Efter jobb åkte vi och hämtade barnen. Vi hann inte ens vara hemma i en halvtimmes innan gästerna strömmar in. Och ännu mer gåvor, tårta och blommor fick jag! 

Helt underbar dag. En riktigt bra födelsedag!

Pannkakor

Kategori: Allmänt

Nu är det dags för vår sons efterlängtade pannkaksmys! I flera dar har han varit på mig om dom där himla pannkakorna.  Så nu tog jag tummen ur rövan o gjorde en hel hög! 

Tjena pollen!

Kategori: Allmänt

Ohh alltså jag blir galen på det. Längtar nästan till vintern nu, vartannat år hemsöker den här jävla pollen mig. Nu är det extrem och det är bara 18 grader ute! Undra hur jag kommer må i sommar! Jag har lust att skära av min näsa just nu för jag mår skit.

Vi är påväg hem från en tidig morgon promenad på ramberget med barnen. Ska se om jag hinner klämma in ett inlägg senare för snart ska vi på kalas! 

Pust!

Kategori: Allmänt

Nu kommer den årliga dagen, nämligen min födelsedag. Jag brukar alltid längta efter den då jag älskar att bli bortskämd med gåvor och verkligen känna mig berusad av familje häng. Men som det ser ut kommer ingen i familjen att hälsa på mig. Känns trist, har ju saknat alla som attans! 

Känns lite ensamt nu när jag ändå förväntade mig att mamma iallafall skulle komma. 

Hur som helst så ska jag ha en bra dag imorgon. Det har jag bestämt mig för, 



Mauuud

Kategori: Allmänt

Hej hopp gummi japp! Haha :)). Äntligen hemma efter en sen storhandling. Nu är vi trötta som tusan och så måste vi sätta igång och laga mat lådor till jobbet imorn. 

Nu ska jag hjälpa mannen min att laga fisken! 



Godmorrrrgggon poo dajj!

Kategori: Allmänt

Hej hopp idag är det segt som tusan. Helgen har varit lite sådär halv kort då jag jobbade lördag. Igår åkte vi och köpte vagn. 

Två stycken baby jogger city mini blev det. Älskar dom så mycket att jag vill bara ut och gå nu haha! 





Buffé

Kategori: Allmänt

Kolla vad underbara kollegor jag har! 


Igår glömde jag laga lunch låda då vi var och hälsade på barnen gammelfarmor så idag när jag kom till jobbet hade Janne köpt med sig gifflar, lakris bilar och påskmust till mig! Hur gullig som helst! Och så fick Kalle reda på att jag inte hade mat med mig och han skulle iväg på lunchen och köpa pizza s han köpte en till mig med! Man kan inte klaga! 


Övertid

Kategori: Allmänt

Gissa var jag är denna morgon! Jo på jobbet, såååå mycket älskar jag det! Nä men idag jobbar jag över och det känns väl lite sådär halv bra. Kashing låter det i fickan!gött, som göteborgarna säger! Nu är det bara att fortsätta. Hoppas att ni har en bra morgon! 

Mina liv ❤️

Kategori: Allmänt

Idag frågade min syster mig om lite info om min man. Hans ska nämligen vara gudfar till hennes dotter. Jag började fundera lite kring det här med gudmor/gudfar.

Vad grundar man sina beslut på? Vi valde dom som stod oss närmst. Men när man tänker efter så ska man väl välja någon som man känner kan ta hand om våra barn och älska dom så mycket som vi gör ifall något skulle hända oss. 

Jag och K har funderat lite på det här och bestämt oss för att skriva ett testamente. Vi är väldigt unga men man vet ju aldrig vilken väg vi är gjorda för. 

Skulle något hända oss vill jag att mina barn är väl omhändertagna och fylls med kärlek. 

Jag blir fan tårögd när jag skriver det här för jag kan inte tänka mig att någon tar hand om dom bättre än vi. Men man tänker ju så som förälder. Eller har jag fel? 

Oavsett så ska vi skriva ett och nu har vi ett stort beslut att fatta. 



Högre mamma, tia

Kategori: Allmänt

Helt slut! Är verkligen vaken över min limit. Igår somnade jag 19.00, helt otroligt. Men det hjälpte mig på jobbet idag då jag kände mig någorlunda pigg och glad. 

Som ni kanske har läst så har jag klagat på att jag hatar att leva ett fyrkantigt liv. Det kliade i kroppen idag efter socialt umgänge utanför vårt hem. Ringde N&C och gick ut och lekte med barnen. Dom har en konstgjord fotbollsplan precis utanför dom och älskling och Leo skulle spela fotboll. Älskling är så sjukt pedagogisk med äldre barn så dom dras till honom. Helt plötsligt var hela området på plan och spelade med honom. Jag underhöll barnen lite och dom hade riktigt kul. 



Det var så fint väder idag så vi passade på. Dock blev det kallt ganska fort så vi fortsatte myset hemma hos N&C. 

Nu ska fan sova, kl är snart tio och jag kommer att vara helt slut imorgon bitti!

 

Off work

Kategori: Allmänt

Äntligen dags att gå. Nu är frågan, vad sjutton ska jag laga idag då?? Trött på vanligt mat men jag orkar heller inte gå och och sätta igång lång kok! 

Är så trött idag så jag sitter i rökrutan utanför jobbet fast jag har slutat. Orkar inte ens gå till bilen. 



Eftermiddags yoghurt. Finns på netto, 4 kr sjukt god!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Godmorgon! 
Solen skiner och jag är på strålande humör! Längtar till lunchen nu för jag har med mig mammas berömda broccoli sås med pasta. Jag har lagat den själv men det är mama reccept. 
Hur gott som helst. Imorn är det redan fredag och veckan har gått fort som tusan! Nu är rasten slut så daga att jobba! 

Zara love

Kategori: Allmänt

I år åker vi som vanligt till Portugal och njuter i hela 4 veckor! Vårt första köp blir dom här fräcka kläderna från zara! 






Snabbinlägg!!

Kategori: Allmänt

Nu hinner jag inte blogga som jag hade tänkt att jag skulle göra. Lunchen flyger iväg och man hinner knappt ta en cigg efter maten! 

En bild får ni allafall! 


Mr probz - Waves

Kategori: Allmänt

Påväg hem från jobbet nu. Idag är jag trött som tusan. Jag har inte tagit mina mediciner på evigheter. Jag har något som heter struma, godartad. Utan mina mediciner så blir jag väldigt trött om dagarna. Man orkar inte längre vara uppe som vanligt nu när man jobbar. 

I början fick jag ont i fötter och rygg men nu har jag vant mig. Jobbat konstant i en månad nu, minus en dag då Ella var kräk sjuk. Såhär såg våra barn ut när vi hämtade dom på dagis härom veckan. 







Dom vaknade inte ens när vi var hemma och skulle klä av dom haha. 

Vi är super nöjda med dagiset. Dom trivs så himla bra. Leo har blivit harmonisk och glad igen. Älskar att se dom så glada. 




Nu ska jag och mina make (känns mäktigt att säga by the way) in på netto och handla hem lite mat. 




Tisdag 1 april

Kategori: Allmänt

Idag kom jag till jobbet som vanligt i god tid. Trots dom sura minerna hemma så var jag på bra humör. 

Vår resa som vi hade ombokat preliminärt steg i pris igår så vi fick punga ut alldeles för mycket pengar. 

Hur som helst, jag bygger tak på jobbet nu. Det är ett jobb man måste kunna noggrant. Det får inte gå fel! Amen efter en vecka på samma station kan det bli monotont så även raketforskaren kan göra fel. 

Vi har en truck förare på jobbet så jag absolut avgudar. Han har verkligen ett hjärta av guld. Jag får lite pappa känsla när jag pratar med honom eller när han hjälper oss. Han är så mån om hur vi mår på vår arbetsplats. Ändå har han samma anställning som alla andra. Vi kallar honom för pappa Björn haha. 

Imorse kom han till jobbet, glad som vanligt men efter frukosten försvann han. Och jag började undra vart han tagit vägen. Efter en liten stund fick jag reda på att hans pappa gått bort. 

Jag ryser bara jag tänker på det. Så snälla människor förtjänar att han sina nära och kära bredvid sig livet ut. Men Gud har gett var och en sin stig och det är oundvikligt. Vi måste uppskatta våra nära, alltid! 


Såhär kul hade jag imorse 😃