mrscasimiro.blogg.se

Vad vore vi utan förskolan!

Kategori: Allmänt

Ja, jag och min man gör det för att vi jobbar. Vi lämnar klockan 06.00 och hämtar kl. 16.00 Sådär klassiskt!

Våra barn är ofta kvar bland de sista barnen och det är så vårat liv ser ut för tillfället. Vi stressar hem, vi lagar mat och vi ser på Bolibompa. Vi lägger våra barn, som ibland är en kamp och ibland en rosenröd liten saga.

Sedan plockar vi lite, tvättar lite, försöker att mysa till det lite i soffan tillsammans men däckar istället totalt. Sedan är det morgon och vi lämnar våra skatter kl. 06.00. Ja vårat liv är som ett typiskt Svensson ekorrhjul. Vi gillar det ibland och ibland är vi jäkligt bittra över det.

Men i vart fall så är det som så att vi lämnar våra barn på förskolan för att vi jobbar.

Vi lämnar dem inte för att vi anser att vi har rätten att gå på IKEA ensamma, äta en tidig sushimiddag med lite vin och levande ljus ensamma, vi strosar inte runt på köpcentrummet ensamma, vi fikar inte med vänner ensamma, vi ligger inte hemma på soffan ensamma, vi städar inte ensamma, vi gör ingenting ensamma medan barnen är på förskolan.

Någon gång har vi handlat kvällsmaten eller frukosten inför kommande morgon innan hämtning. Vi har också fikat innan hämtning men det var på rasten på jobbet.

Jag skriver inte detta för att vara något j*vla pretto! Jag skriver detta för att jag anser att vi föräldrar ska respektera förskolepersonalen som tar hand om våra barn. Deras verksamhet går inte ut på att PASSA mina barn. Jag vill inte heller som förälder tänka mig att jag lämnar mina barn på någon jäkla förvaringsplats! Jag lämnar mina barn hos utbildade, professionella människor som ger mina barn det som jag inte kan ge dem när jag är på jobbet. Jag tänker att de ger dem närhet, trygghet och kärlek. Jag tänker också som så att min son (på fyra år) får med sig en massa kunskap hem på grund av förskolan. Han vet vad en fjärdedel är, för så delar de sina äpplen på förskolan, antingen i fjärdedelar eller i halvor. Han kan räkna och han har lärt sig några bokstäver. Han får experimentera och han lär sig att källsortera. Han är i skogen och tittar på växter och djur, han lägger en grund för sina kommande biologilektioner. Han lär genom leken. Han lär sig sociala koder och samspel. Han lär sig att respektera andra människor, vuxna och barn. Allt detta skulle inte vara möjligt om vi inte hade den förskoleverksamhet som finns här i Sverige och den finns tack vare de som väljer att utbilda sig till förskolepedagoger.

Tack för att ni finns!