mrscasimiro.blogg.se

Passionsfrukttårta

Kategori: Allmänt

Här kommer receptet på den friska och goda passionsfrukttårta!

Botten

400 g digestive kex

150 g smält smör

Bryt och mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda med digesivemixet. Tryck ut i en form med löstagbar kant på 24 cm. Ställ kallt.

Fyllning 

5 passionsfrukter

4 dl grädde

0,5 dl mjölk

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl socker

2,5 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter. Skrapa ur passionsfrukterna och koka upp innehållet tillsammans med grädde, mjölk, vaniljpulver och socker i en kastrull. Tag av kastrullen ifrån platan. Rör ner gelatinbladet i vätskan tills det lösts upp helt. Sila vätskan och häll över bottnen. Kyl ner i minst 4 h.

 

Topping

2 gelatinblad

4 passionsfrukter

1 dl vatten

1 msk socker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Skrapa ut fruktköttet och hetta upp tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner dem i den heta blandningen så att de löses upp. Häll vätskan på pannacottan och låt stelna i kyl i några timmar.  



👍

Kommentarer


Kommentera inlägget här: