Snörullad pepparkaksfudge
Kategori: Allmänt
För att göra dessa behöver du:
3 dl vispgrädde
3 ½ dl strösocker
½ dl glukos
½ tsk salt
1 ½ tsk pepparkakskryddor
1 ½ msk florsocker till rullning
Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor till 118 grader, det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om kolan är färdig. Häll lite smet i ett glas med kallt vatten, om du kan forma smeten till en mjuk kula är den färdig.
Dra av kastrullen från plattan och rör kolan tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper och tryck ut den så att den fördelas jämnt i formen. Låt svalna helt och låt stelna i kylskåp.
Stjälp upp kolan och skär den i kuber, halvera dem på diagonalen och rulla i florsocker. Förvara fudgebitarna i kylskåp, då håller de i minst 4 veckor.